CAMPINGa

КЪМПИНГ ПРОПАГАНДА

четвъртък, 24 септември 2020 г.

за бидоните

Очевидно целта на олигархията е постигната, населението в България е американизирано напълно, поне в частта с безформеното затлъстяване. 

Това лято, след умопомрачителните месеци на Първата световна генетична война или заговора "стойте си в къщи" с консумация на кампаниите "майстор грил", "маргарин с вкус на масло", "П**си кола за 1лев/2л", "1 милион безплатни бири" и т.н., имагинерното българско общество, целенасочено тласнато в спиралата на безвъзвратното дебелеене, се показа масово на плажа по гащи в пълния си блясък, с огромни кореми, висящи мастни престилки, двойни, тройни гуши и всякакви сланини. Ако до сега отбелязвах с възмущение безобразното затлъстяване на хората, наблюдаваки ги случайно пред магазините Бил.. и Кауф.. шит, то ужасът ми при вида на населението по бански в Китен направо ме докара до депресия. 

Аз не съм фиданка и зимно време имам по някой килограм наднормено тегло, но никога не съм имал корем, корем от който да не мога да си видя пишката и къде я слагам. Извинявайте за последното, но не мога да се сдържа да не го кажа.. В този ред на мисли, макар и цинични възникват въпросите "как се понасят тези тлъсти хора?", "как един мъж с огромен корем е*е жена си без да може да и види вагината?", "как една жена въобще може да прави секс в този вид?", "толкова ли са тъпи всички тези хора, че допускат това да се случва с тях?" и т.н., и т.н.

При гледката на безбройните кореми дефилиращи по китенския плаж спонтанно с децата ми ги нарекохме "Бидони". 

Ако Драги читателю и ти си тлъст бидон, не мога да ти се извиня за горните редове, а ще ти кажа открито, ти си тъп! Дори и да се интересуваш от къмпинг темата и да ходиш на къмпинг, ти си допуснал огромна грешка да станеш дебел. Това е симптом, ако все още не го знаеш, симптом на лош живот, повярвай, по-лош и от живота на хората, които гладуват от бедност. Защото се отдаваш на примитивната подсъзнателна дрога на преяждането и препиването, диктувано от подсъзнателения страх, в основата си страхът от настоящето и бъдещето. Това е симптом освен на психическа болест, но и на физически увреждания, повечето от които не могат да бъдат излекувани никога. Животът на тлъстия човек, в почти всички случаи е гаден, колкото и да е забогатял и да има материални блага, животът му е гаден, на първо място от задуха, рефлукса, газовете, болките в кръста и ставите, после всичко останало..

Хора не бъдете бидони, това не Ви прави хора, а материал в схемите на банкстерите за увеличаване приходите на акционерите им. Живейте и спортувайте на къмпинг, с палатка, най-добре на морето, българското море!


понеделник, 14 септември 2020 г.

Къмпинг ужас по Български

Драги последователи и читатели на блога, отново след голям интервал пиша тук, за да споделя ужаса си от българската къмпинг реалност. Мислех, че всяка предишна година е ударила дъното в българското къмпинг битие, но както се оказва дъното не се усеща, а продължаваме да затъваме в гнуската тиня на методичното унищожаване на къмпинга в България, като европейски начин на живот, спорт и култура. 

Казвам тези тежки думи, защото и тази година преживях един месец на палатка в български "култивирани" къмпинги, през който месец обиколих почти всички места за разпъване на палатка на юг от Бургас в следствие на което мога сигурно да кажа, че къмпинги за нормално къмпингуване на българското крайбрежие вече няма. Казвам това не, защото съм много взискателен, а защото освен, че имам отлична представа за къмпингите по света, но и помня отлично уникалните условия на българските къмпинги в миналото, сапартански до някъде, но природно красиви и макар скромно, добре поддържани. Тези къмпинги, драги мои читатели, вече ги няма. Да местата са там, някои дори продължават да функционират като бутафорни къмпинги, но повярвайте ми това не са къмпинги. Дори последния останал незастроен и намиращ се в ужасен упадък къмпинг "Китен" е превърнат в уийкенд бидон-караванен квартал в който няма място за палатка даже и на втора линия.. 

Мога да се впусна в социологическо-психологически разсъждения, защо аджеба така се изроди представата, отношението и живота на къмпинг и всичко друго в изстрадалата България, но ще го направя в по-следващи редове. Сега ще разкажа за физическата разруха на морските къмпинги, който иска може да ме опровергае с коментари, но надали ще се намери нормален човек, който е разпъвал палатка в европейски култивиран къмпинг и на който да му харесват остатъчните български къмпинг възможности. 

На първо място се оказва, че цялото крайбрежие на местата за кампингуване е завладяно от вехти каравани и кампери. Дори и по дивашката ивица на Вромос палатките са малцинство. За къмпинг останките на Градина, Златна рибка, бидон-гетото на Каваци, "новият" Атлиман, грохналият Китен, отвратителните околности на къмпинг Юг (за останките от бившия Корал ще пиша друг път), новото караван-село Градена, фургон-гетото на презастроения Оазис и ужасът Арапя - максимата е бидон-каравана до каравана и, ако може на два етажа.. 

Място за палатка се намира на трета линия в разнебитения Китен, на някои им харесва, на мен не. 

Традиционното разпъване на пясък, възможно до преди няколко години, вече е тотално извън "закона" и колкото и да е парадоксално караванаджиите следят изкъско, и докладват, да НЕ се разпъват палатки на пясъка дори на метър.. какъв ужас! 

Казват, че къмпинг Делфин работи, до там не стигнах, но съдейки по всичко останало преди него, сигурен съм, няма да съм очарован.. 

Истината е, че са възможни hit and run разпъвания на Дюни, Корал, Приморско, както и по-на север около Шкорпиловци-Камчия и Дуранкулак-Крапец, но с рискове за неприятна разправия с някой слуга на милиционерите. Какво става на Кара дере, нямам представа. 

Така написано изглежда, че къмпинги има само по морето, но не е така. Факт е, че са създадени и функционират няколко нови къмпинга във вътрешността на страната и там разпъването на палатка е по-приемливо. Те ще са тема на друга статия. 

 Сега остава моето огорчение, тръга и мъка по съсипаните български морски къмпинги, които никога вече няма да могат да зареждат с енергия малки и големи за "следващото лято"..


понеделник, 12 август 2019 г.

Гняв за къмпинг и живот

Варварски и методично къмпинг културата в България беше скоростно затрита. Нормални места за култивиран къмпинг практически липсват, а желаещите да лагеруват на палатка са все по-малко.

Олигархията и нейните покорни слуги и сега ги избива студена воняща пот само при мисълта им как можеше няколко стотин хиляди закалени в спартанските условия на българската къмпинг реалност потомствени българчета да скочат и ометат изродията, която същата тази олигархия изсра върху лицата и живота ни през последните 10-20 години. И, ако малко преди това, в краткия период на свобода от също толкова изродската съветска диктатура, имаше малко надежда за възраждане и разцвет на къмпинга в България, то сега унищожението е пълно.

Мафийте под формата на банки, хазартни оператори, "предприемачи", търговски вериги и всякакви услуги, с прилежащите им създадени и управлявани от самите тях структури на "държавно-обществена" чиновническа администрация, заличиха къмпинга, като фактор в българското битие.

През изминалото време аз лично изпитах това върху себе си.

Пиша тези редове с Гняв!

Надявам се и малкото верни последователи на блога да се разгневят и да посеят зрънцата на правдата и човещината в близките си и така да събудят истинския дух за свободен и хармоничен живот на открито сред природата.

Най-горещо Ви благодаря Последователи на Къмпинга!

неделя, 24 юли 2016 г.

ТКК в действие

Сигурно се питате, защо няма нови публикации в блога!?

През изминалите месеци наблюдавах и преживявах последствията от действащата "Теория на къмпинг конспирацията" - ТКК. Теорията описва как Къмпинг начинът на живот в България се унищожава целенасочено от управляващата върхушка, за да се ликвидира борбеността, съпротивата и независимостта на българина. Макар и незавършена и непубликувана в цялост ТКК работи на пълни обороти.

Мафиите в Европа, Америка, по света като цяло и в частност в България, се консолидираха през изминалите десет години и теглят човечеството към собствената му гибел. Как, виждате всеки ден със случващото се около нас. Колкото и да не го искаме войната идва отново.

След като българските марионетки в началото на годината сложиха кръст на къмпинг туризма по крайбрежието и в горите, тези дни окончателно потушават последните останки на традиционния морски плажен къмпинг. Изчаквайки най-сладкия момент на лятото мафиотските туги бяха пуснати от главатарите си, да се саморазправят с нещастните "палаткаджии" пред нарочно поканените за шоуто камери на мафиотските масови медии. Сценарият е изтъркан и болезнено познат, но показва само едно - ТКК в действие.


"Служители на Община Царево, полицаи и екипи от още пет държавни институции извършват проверка за незаконно къмпингуване в местността Корал. Десетки палатки, каравани и дървени бунгала са разположени на плажната ивица и в близката гора. В района са осигурени ток и вода, а междувременно частната фирма - собственик на терена твърди в декларация до общината, че мястото не се използва, предаде БНР.  Първите проверени обекти се намираха на частния терен на испанската компания "Ибердрола Инмобилиария". Палатки имаше разположени и на плажа, директно върху пясъчните дюни. Не само че ще наложим санкции, но ще искаме и прокурорска проверка за незаконна дейност, каза кметът на Царево Георги Лапчев. "Някой събира пари от тези хора. За пореден път чуваме репликата "Ние си платихме на Васил". Кой е този Васил, има ли платежни документи, с които той се отчита", каза Лапчев. "Полицията трябва да го разследва този случай и да проверим кой си е позволил да излъже общината в своята данъчна декларация за това, че няма да ползва един имот", каза още той."
21.07.2016 18:35 Actualno.com


Какво от това, ще каже някой. Но в действителност положението е отчайващо. Целите на мафиите са постигнати и обрат е почти невъзможно да се случи. Психиката и съзнанието на хората е пречупена и страната България, такава, каквато аз я познавам е унищожена. Бъдещето е мрачно и несигурно, а място за Къмпинга просто няма.


събота, 15 август 2015 г.

Шабла предлага биваци край брега за каравани и палатки на площ от 195 дка

Къмпинг позитивизъм!?? Не, къмпинг изгнание.


Община Шабла взе решение да канализира и проконтролира “дивото къмпингуване” чрез обособяването на временни биваци за разполагане на каравани и палатки на своята територия. Решението за създаване на биваците бе взето в изпълнение разпоредбите на чл.7 на Наредба 1 за осигуряване на обществения ред в Общината. Тази форма на пребиваване на морския бряг ще бъде приложена за пръв път в България. На 6-ти август, на свое заседание комисията по биваците уточни техническите подробности около местата за бивакуване и реши че границите на временните биваци ще се маркират с нетрайни знаци – спрей или дървени колчета.
Приетата още на 26 юни 2014 г.от Общински съвет – Шабла такса за устройване на бивак на определените за това места е 2 лв. за 10 кв.м. на денонощие. Таксите могат да бъдат заплащани на място, както и в кметствата на съответните села.
Общата площ на определените от комисията места за бивакуване е почти 195 дка. Определените за целта терени са четири:
на север от Дуранкулак, близо до граничарския плаж;
на север от къмпинг „Крапец“;
в близост до бункера на Езерец
в южната час на Тюленово, местността „Ашалък“.
В съседните села, както и в самите места за бивакуване ще бъдат монтирани информационни табели, в които са посочени и GPS-координатите на терените за отдих. Ще бъдат поставени контейнери за смет и химическите тоалетни.
От 13-ти август 2015 започват действия по ефективното привеждане на изпълнение на разпоредбите на Наредба 1. Неспазващите наредбата ще бъдат санкционирани от контролните органи.

shabla.be